AlimenteMame şi copii

Avocado, un fruct pentru sănătatea femeilor

Avocado este unul din marile daruri ale naturii. Iată care sînt cele mai importante beneficii ale acestui fruct pentru femei.

1. Sursă de vitamina K, fibre, vitamina B6, vitamina C, acid folic şi cupru, nutrienţi indispensabili metabolismului feminin.

2. Avocado are mai mult potasiu, decît o banană şi are în jur de 30 de grame de grăsimi, cea mai mare parte fiind grăsimi sănătoase. Potasiul este unul din principalele minerale care combate retenţia de lichide. Conţinutul mare de potasiu reglează presiunea sanguină, previne bolile cardiovasculare, ceea ce îl recomandă femeilor aflate la menopauză, şi stimulează mecanismele naturale de eliminare a toxinelor făcînd pielea frumoasă şi strălucitoare.

3. Conţine grăsimi bune, co rol protector cardiovascular.

4. Este o bună sursă de antioxidanţi şi poate fi folosit în tratarea bolilor de piele. Poate fi aplicat pe pielea uscată, sub formă de pastă, şi pe iritaţii.

5. Conţine o cantitate mare de beta-caroten şi previne cancerul din sfera genitală.

6. Tratează disfuncţiile sexuale.

7. Deşi are multe calorii, poate fi consumat cu succes în curele de slăbire, datorită conţinutului mare de grăsimi sănătoase care dizolvă depozitele adipoase şi combate celulita din interior. Adăugat în salatele din frunze verzi ajută la absorbţia de vitamine liposolubile.

Articolul integral în femeia.ro


Comments

comments

Lasă un răspuns