Cafeaua instant, o otravă 3 în 1

Consumul excesiv de cafea poate provoca implicații nedorite asupra sănătății generale și a simptomelor dependenței psihofizice.

Cafeaua turcească are multe avantaje pentru sănătate. Este bogată în minerale precum mangan şi magneziu, și vitamine cum ar fi vitamina B3. Acest tip de cafea are, de asemenea, proprietăți antioxidante puternice, contribuie la sănătatea celulelor creierului și protejează împotriva mai multor tipuri de cancer și arteroscleroză.

Din păcate, acest lucru nu se aplică cafelei instant.

Cantitatea de boabe actuale de cafea din cafeaua instant este minimă (9-27%) și chiar și cele în care există mai multă cafea, aceasta are o calitate foarte scăzută. Acest lucru se datorează procesării termice prin care boabele de cafea își pierd proprietățile.aid275883-v4-728px-Prepare-Milo-Step-17

Zahărul este ingredientul principal al acestor produse instant. În combinație cu aromă, ulei vegetal, sirop de glucoză și alţi aditivi, dă amestecului un gust atrăgător. Zahărul este ucigaşul numărul unu al omului.

Uleiul vegetal hidrogenat este, de asemenea, sursă de acizi grași trans nocivi.

Polifosfații, care reglează aciditatea produsului, afectează negativ sănătatea oaselor.

Cofeina este un alcaloid care provoacă stare de veghe și se găsește în cantități mai mari în cafeaua instant, decît în cea obișnuită. Conținutul zilnic de cofeină nu este recomandat să depășească 300 miligrame. O ceașcă de cafea instant conține aproximativ 100 miligrame de cofeină.

– Cafeaua instant mai conţine îndulcitori artificiali, acesulfam K și aspartam, care sînt considerate cancerigene.

Sursa: timefornaturalhealthcare.com

Comments

comments

One thought on “Cafeaua instant, o otravă 3 în 1

Lasă un răspuns