6 semnale care ne vin de la o splină bolnavă

Puţini oameni ştiu ce este splina şi unde se găseşte în corp. Are mărimea unui pumn normal și se află sub coaste, în partea superioară a abdomenului, în partea stîngă. Splina este unul dintre epicentrele sistemului limfatic, care lucrează la păstrarea în siguranță a corpului împotriva infecțiilor.

Produce celule albe și imobilizează bacteriile și alte substanțe străine pentru a le elimina din corp. De asemenea, filtrează sîngele. Deci, putem să spunem că splina este unul dintre organele importante ale corpului și orice disfuncționalitate a acesteia poate fi o problemă pentru organism.

Splina mărită nu e o problemă, dar poate sugera că organul lucrează peste puterile lui. Afecțiunile și infecțiile splenice nu trimit semne și simptome preventive, în multe cazuri, nu trimit deloc semnale, cu excepția umflăturilor. Urmăriți aceste indicii transmise de splină și luați măsurile de precauție adecvate consultînd un specialist.

1. Durerea în abdomen. Această durere se răspîndeşte în regiunea stîngă superioară a abdomenului. În unele cazuri, durerea poate ajunge chiar și la umărul stîng. Mai mult decît durerea, este posibil să aveți o senzaţie de greutate în aceste regiuni. În cazul în care aceste simptome nu dispar nici după o săptămînă, mergeţi imediat la medic.

2. Senzația de plin. Seamănă cu senzația pe care o aveți după o masă bogată: plinătate și balonare. Ori de cîte ori veți simți o astfel de senzaţie de plin, chiar și pe stomacul gol, luați-o ca semn că splina nu funcţionează corect. Splina mărită presează pe abdomen și acest lucru pune presiune suplimentară pe pereții exteriori. Ca urmare, chiar dacă mîncaţi puţin sau nimic, s-ar putea să vă simțiți plin. Uneori, aceasta poate chiar să însoțească durerea. Se poate întîmpla rar, dar în cazul în care aceste semne se apar frecvent, mergeţi la medic.

3. Anemia. Cea mai importantă funcţie a splinei este să filtreze celulele sanguine deteriorate. De asemenea, ajută la crearea de celule albe în sînge și e prima linie de apărare în multe cazuri. În mod natural, o splină mărită sau infectată împiedică acest proces, iar sîngele e lipsit de puterea de care are nevoie, conducînd la anemie. Deși deficiențele nutriţionale reprezintă una dintre cauzele anemiei, performanța splinei ar putea avea şi ea un cuvînt de spus.77295632_XS

4. Oboseală frecventă. Splina face parte din rețeaua de drenaj a organismului. Produce celule albe și elimină celulele moarte și bacteriile din corp. Cînd splina se rupte sau se mărește, nu produce suficiente globule albe necesare obţinerii de energie. Corpul devine slab și puteți să vă simțiți obosiți, chiar dacă vă relaxați.

5. Infecții frecvente. Afecțiunile splenice sînt uneori asociate cu numeroase infecții și boli, ca o reacție în lanț. Dacă nu aveți o producție adecvată de celule albe în sînge, corpul va avea probleme de imunitate. Pot exista multe astfel de motive pentru infecții, dar unul dintre ele poate fi o ruptură a splinei. Cele mai frecvente infecții pot apărea în urechi, sinusuri și în căile respiratorii.

6. Sîngerări prelungite. Ruptura splinei sau mărirea acesteia pot împiedica producerea de trombocite, celule care ajută la coagularea sîngelui. Prin urmare, orice vînătaie sau tăietură pot prezenta sîngerări anormale. Pierderea de sînge poate dura uneori chiar cu zilele. Timpul mediu necesar pentru coagularea sîngelui este de aproximativ 12 pînă la 24 de ore. Dacă nu se coagulează, tratați problema ca fiind serioasă şi mergeţi la medic. S-ar putea să suferiți de o boală de splină sau de ruptură de splină.

Sursa: searchhomeremedy.com

Comments

comments

7 comentarii la „6 semnale care ne vin de la o splină bolnavă

  • 20 iunie 2020 la 9:57 am
    Permalink

    An impressive share! I’ve just forwarded this onto a colleague who was conducting
    a little homework on this. And he actually bought me lunch due to the fact that
    I discovered it for him… lol. So let me reword this….
    Thank YOU for the meal!! But yeah, thanx for spending some time to discuss this matter here on your web page.

  • 21 iunie 2020 la 8:13 am
    Permalink

    I was excited to find this page. I want to to thank you for ones time for
    this wonderful read!! I definitely loved every part of it and I
    have you saved to fav to see new information on your web site.

  • 21 iunie 2020 la 10:10 pm
    Permalink

    If some one wants expert view regarding blogging and site-building afterward i advise him/her to visit this blog, Keep up the good job.

  • 27 iunie 2020 la 1:19 pm
    Permalink

    I wanted to thank you for this good read!!
    I definitely enjoyed every little bit of it. I have you book-marked to check
    out new stuff you post…

  • 22 iulie 2020 la 3:54 am
    Permalink

    Hey there would you mind sharing which blog platform you’re using?
    I’m planning to start my own blog soon but I’m having
    a tough time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
    The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for something
    unique. P.S My apologies for getting off-topic but I had to ask!

  • Pingback: furry dating sites free

Comentariile sunt închise.