BoliCancerMame şi copiiŞtiriViaţă intimă

Despăgubiri uriaşe pentru femeile care au utilizat pudră de talc

Cîteva instanțe din SUA au acordat recent pagube financiare semnificative pacientelor cu cancer ovarian. Suma totală: 127 milioane $. Aproape 2.000 de americani au intentat procese împotriva companiei Johnson & Johnson, susținînd că boala lor a fost cauzată de utilizarea acestei pudre, cu toate că cercetările științifice nu au stabilit o legătură între cancerul ovarian şi utilizarea talcului în igiena feminină.

Opiniile sînt divergente. Compania Johnson & Johnson susţine că pudra de talc e inofensivă pentru sănătate. Agenţia Internaţională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului a arătat că aplicarea acestei pulberi pe părţile intime e clasificabilă drept posibil cancerigenă, dar a subliniat numărul limitat de studii asupra omului.

Cancerul ovarian reprezintă aproximativ 22.000 din cele 1,7 milioane de cazuri noi de cancer diagnosticate în fiecare an în Statele Unite ale Americii. Factorii care determină creșterea riscului bolii sînt vîrsta, obezitatea, terapia hormonală în timpul menopauzei, anumite mutaţii genetice şi un istoric familial de boală sau de cancer de sîn.

Sursa: sciencesetavenir.fr

Comments

comments

Lasă un răspuns