10 indicii că ai paraziţi în corp

Viermii și bacteriile sînt paraziți care pot trăi în corpul nostru, mai ales în sistemul digestiv. Deşi e greu de crezut, acești paraziți sînt mai obișnuiți decît credem şi sînt cauza multor boli. Iată zece semne care indică faptul că aveţi în corp paraziți şi 8 remedii cu care îi puteţi elimina.

Igiena personală deficitară, consumul de alimente contaminate sau de apă nefiltrată, înţepăturile insectelor sînt principalele moduri de contaminare cu un parazit. Paraziţii pot trăi în corp mai mulți ani fără să se manifeste, dar există semne timpurii care nu înșeală:

1. Dureri musculare și articulare

2. Foame constantă

3. Diareea călătorului

4. Trezire bruscă noaptea și greutate la a adormi din nou

5. Anemie cu deficit de fier

6. Probleme digestive (mai ales dacă ați suferit deja de intoxicații alimentare)

7. Scrîşnirea dinților în timpul somnului

8. Iritații, erupții cutanate, eczeme sau rozacee din motive inexplicabile

9. Oboseală și epuizare inexplicabilă

10. Constipație, diaree, gaze sau simptome de sindrom intestin iritabil.

8 ierburi și alimente care pot elimina în mod natural paraziții

Cimbru. Puteţi utiliza cimbru (proaspăt sau uscat) sau ulei esențial de cimbru pentru a stimula apărarea imună și a elimina paraziții din corp. Într-adevăr, cimbrul stimulează timusul, o glandă importantă a sistemului imunitar. Uleiul esențial al acestei plante permite uciderea mai multor tipuri de paraziți, în special cei din tractul intestinal.

Fresh herbs from garden in the mortar and olive oil

Ulei de oregano. Acest ulei are proprietăți antibacteriene, antifungice și antiparazitare și este bogat în antioxidanți. Uleiul esențial de oregano este perfect pentru a scăpa de paraziți. De asemenea, ajută la restaurarea mediului microbian în intestin.

Coptis Chinensis. Este o plantă folosită în medicina tradițională chineză și conține berberină care este foarte eficientă împotriva paraziților, bacteriilor și ciupercilor. Se consumă sub formă de ceai.

Usturoi. Este un excelent antiparazitar. Vă ajută să vă curățați intestinele și să eliminați toți paraziți nocivi, bacterii, ciuperci și virusuri. Este recomandabil să se un căţel de usturoi mănînce pe stomacul gol.

Cuișoare. Au proprietăți antibacteriene, antivirale, antimicrobiene și antifungice. Infuzia de cuișoare vă poate ajuta să eliminați toți paraziții. Cuișoarele pot distruge şi toate ouăle de paraziți. Atunci cînd sînt combinate cu pelin negru şi nuc american, efectul e foarte puternic, distrugînd întregul ciclu de viață al unui parazit.index

Nuc american. Coaja de nuc american e antiparazitară și e utilizată în mod tradițional pentru a trata paraziții intestinali. Cojile sînt eficiente și în infecții fungice. Pur și simplu se infuzează şi se bea.

Pelin. Această plantă este ideală pentru combaterea viermilor intestinali. De asemenea, are proprietăți antimicrobiene puternice, motiv pentru care pelinul poate fi utilizat pentru tratarea altor infecții.

Pelin negru. Datorită acțiunilor sale antifungice, antiparazitare și antibacteriene, această plantă medicinală naturală este capabilă să trateze infestările cu paraziți și să blocheze reproducerea acestora.

Atenție! Cuișoarele şi pelinul nu sînt recomandate copiilor sub 12 ani și femeilor însărcinate sau care alăptează. Trebuie să fie atente şi persoanele care suferă de alergii sau care au insuficiență renală sau hepatică.

Sursa: santeplusmag.com

Comments

comments

17 comentarii la „10 indicii că ai paraziţi în corp

Lasă un răspuns