Mame şi copiiSănătatea familieiUtileViaţă intimă

10 motive să renunţi la sutien

Majoritatea femeilor preferă să poarte sutien crezînd că aşa e mai bine, dar în realitate este doar o opțiune. De fapt, puteţi beneficia de o grămadă de avantaje atunci cînd nu purtaţi sutien.
1. Un piept mai ferm și mai tonifiat. Sînii sînt susţinuţi de ligamente care împiedică lăsarea acestora. Purtînd sutien, aceste ligamente devin mai slabe, iar sînii își pierd tonusul și elasticitatea.
2. Sînii se ridică în mod natural. Producția de colagen și elasticitatea sînilor sînt semnificativ mai mari atunci cînd nu purtați sutien. Mai mult, femeile care au renunţat la sutien au observat că sînii s-au ridicat.
3. Mai puține dureri de cap și de spate. Purtarea sutienului este una din cauzele care au condus la o reducere a fluxului sanguin spre bust, ceea ce provoacă dureri de cap și dureri la nivelul spatelui, gîtului și umerilor.
4. Mai puține probleme de respirație. Cu cît sutienul e mai strîmt, cu atît veţi putea să respiraţi mai puțin. Prin comprimarea pieptului, lenjeria de corp face mișcarea respiratorie mai dificil de realizat.
5. Fără dungi pe piele. Bretelele pot lăsa urme pe piele, pot provoca umflături pe umeri sau pot deteriora nervii locali. Aceste probleme sînt recurente mai ales atunci cînd natura v-a dotat cu sîni generoşi.
6. Mai puține iritaţii ale pielii. Dacă sutienul nu este reglat în mod corespunzător, ați putea suferi o infecție a pielii sau iritații severe din cauza transpiraţiei la nivelul sînilor, mai ales în timpul verii, cînd este cald sau atunci cînd depuneţi efort fizic. S-ar putea să suferiți și de leziuni ale pielii și de chisturi, dacă purtați un sutien cu balene care intră în piele.
7. Nopți mai odihnitoare. Dacă dormiţi cu sutien, nu veţi fi deloc relaxată în timpul somnului. Sutienul vă va jena, veţt simţi disconfort şi pielea va fi iritată şi inflamată.
8. Economie de timp şi bani. Pentru a găsi un sutien de calitate, care minimizează riscul de durere și iritare, trebuie să investiţi timp pentru a-l găsi și bani pentru a-l achiziţiona.
9. O circulație mai bună a sîngelui. Renunţînd la sutien, veți obţine o mai bună circulație a sîngelui la nivelul sînilor, ceea ce va îmbunătăți fermitatea și tonusul sînilor și va permite o mai bună oxigenare a pielii în zonă.
10. Cu spatele gol. Un alt motiv pentru a scăpa de sutien e că nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la potrivirea culorilor între ţinute și chiloți şi puteţi îndrăzni să purtaţi rochii cu spatele gol.

Este adevărat că nu este întotdeauna posibil să ieșiţi fără un sutien, de exemplu la birou sau în sala de sport, mai ales dacă aveți un piept generos, dar încercați să îl daţi jos măcar cît sînteți acasă sau cînd purtați un pulover larg care permite sînilor să se miște confortabil și discret.

Sursa: santeplusmag.com

Comments

comments

Comentariile sunt închise.