Alimente care conţin nocivul ulei de palmier
Experţii Consiliului Superior al Sănătăţii din Belgia recomandă evitarea consumului excesiv al uleiului de palmier pentru a preveni problemele de sănătate.
Este vorba, de fapt, despre un ulei bogat în acizi graşi saturaţi, care cresc riscul maladiilor cardiovasculare, ca rezultat al creşterii colesterolului rău.
Uleiul de palmier se ascunde frecvent sub termenul generic de ulei vegetal. Consumaţi cu moderaţie produsele următoare, care sînt bogate în ulei de palmier: produse de patiserie, produse alimentare semipreparate, pizza, biscuiţi, batoane de ciocolată, unele pateuri tartinabile şi margarină. Limitaţi consumul de produse lactate precum untul şi smîntîna. Un adult sănătos şi activ poate consuma pînă la 20 – 30 de grame de unt zilnic, fără probleme.
Pentru gătit, folosiţi alte tipuri de uleiuri vegetale care conţin acizi graşi nesaturaţi, precum: uleiul de măsline, de arahide, porumb, floarea-soarelui, soia, uleiul produs din seminţe de rapiţă, nuci sau susan.
Articolul integral în csid.ro