BoliSomnul şi insomniaUtileViaţă intimă

6 motive să renunţi la pijamale

Somnul este una dintre cele mai importante activități pentru sănătate. Dar cum trebuie să dormim pentru a ne reface forţele? A dormi în pielea goală e mai sănătos pentru fizic și psihic decît a dormi în pijamale.

1. O calitate mai bună a somnului. Persoanele care dorm dezbrăcate au un somn mai bun decît cele care dorm în pijamale, deoarece atunci cînd temperatura corpului scade cu 0,4 grade C, durata somnului profund este dublată, potrivit unui studiu publicat în revista Brain. Dar dacă purtați haine, veţi întrerupe acest proces. Ca urmare, vă veţi răsuci în pat și veți avea un somn neregulat.

2. Prevenirea bacteriilor. Dormind fără haine, evitaţi dezvoltarea bacteriilor şi ciupercilor. Deoarece corpul rămîne înfășurat în haine toată ziua, părțile intime transpiră, iar la căldura aşternutului, bacteriile proliferează. Dormind în costumul lui Adam, locurile transpirate se vor usca, limitînd astfel riscul de infecții.

3. Promovarea pierderii în greutate. Dacă dormi goală, nivelul cortizolului scade, dormi mai bine și acest lucru promovează procesul de scădere în greutate. Deoarece temperatura corpului este mai scăzută, corpul încearcă să se încălzească prin arderea caloriilor.

4. Favorizează apropierea și tandreţea. Contactul piele-la-piele va crește producția de hormoni ai atracţiei, cum ar fi oxitocina, și vă va face mai sensibili la atingerile partenerului. În plus, va întări sentimentele de încredere, complicitate și va reduce ritmul cardiac. Cuplurile care dorm dezbrăcate sînt deseori mai îndeplinite sexual sau, pur și simplu, mai fericite.

5. Stimularea energiei. Un somn bun va crește nivelul de energie, care va dura toată ziua.

6. Reducerea durerii. Dormitul în pielea goală va stimula circulația sîngelui și va reduce durerea, în special în zona abdominală. Vă veți simți confortabil și fără dureri, astfel încît să puteți dormi mai liniștit.

7. Îmbunătățește procesele de reparare a pielii. Dacă dormiți nud, pielea se va repara mai ușor și va fi mai protejată, deoarece glandele sebacee vor funcționa la capacitate maximă, iar pielea va absorbi mai rapid substanțele nutritive, ceea ce conferă o piele sănătoasă și, prin urmare, mai puține riduri.

Alte trucuri pentru un somn liniştit

1. Camera. Dormitorul ar trebui să fie bine ventilat zilnic. Temperatura ideală pe durata somnului ar trebui să se situeze între 16 și 19 grade C. Nu uitați să dormiți în întuneric total, deoarece acest lucru permite organismului să producă melatonină (hormonul somnului) în cantități mari.

2. Duşul. Făcînd duș înainte de a adormi, vom avea o stare de bine și vom dormi mai confortabil, sîntem mai relaxați. În plus, specialiștii în somn confirmă că dușul pe timp de noapte contribuie la adormirea ușoară și la îmbunătățirea calității somnului.

Sursa: santeplusmag.com

Comments

comments

Comentariile sunt închise.