UtileViaţă intimă

Adevăruri periculoase despre chiloţi

Lenjeria intimă este un accesoriu de vestimentaţie de care avem nevoie zilnic şi care poate crea mari probleme de sănătate dacă e făcut din materiale nesănătoase, dacă are forme nepotrivite sau dacă lipseşte.

1. Cu sau fără chiloţi? Deși este o alegere personală, experții încurajează femeile să poarte lenjerie, deoarece bacteriile și ciupercile se reproduc cu uşurinţă în zonele umede și calde. Prin urmare, chiloții de bumbac sînt cea mai bună protecție împotriva microorganismelor, deoarece absorb foarte bine transpirația.

2. Tanga sau chiloţi normali? Chiloţii cu aţă găzduiesc bacterii din tractul digestiv, care își pot găsi cu ușurință calea spre vagin și pot provoca infecții vaginale neplăcute sau inflamații ale tractului urinar. Acest pericol creşte în timpul exercițiilor fizice, deoarece materialul tinde să se miște înainte și înapoi.

3. Dantelă sau bumbac? Nu se recomandă purtarea zilnică a chiloților din dantelă sau satin. Dacă faceţi sport în mod regulat, aceste materiale pot provoca iritarea pielii. Dacă aveţi lenjerie sexy din astfel de materiale, păstrați-o pentru ocazii speciale. La fitness este recomandat să se poarte lenjerie de corp din bumbac. Țesăturile speciale fabricate pentru fitness sînt şi ele foarte bune, deoarece se întind şi au capacitate de absorbție. Țesăturile cu acțiune antibacteriană ne păstrează sănătatea și ne protejează împotriva mirosurilor neplăcute.

4. În caz de epilare genitală. Unele femei preferă eliminarea completă a părului pubian. Dar părul pubian are rolul de a proteja organele genitale, precum și pielea din această zonă, care este foarte sensibilă. Prin epilare, stratul protector dispare și există un risc mai ridicat de deteriorare a pielii. De asemenea, pot apărea leziuni datorate părului subcutanat și chiar bolilor cu transmitere sexuală. Cu toate acestea, dacă vă decideți să eliminați părul pubian, cel puțin purtați lenjerie de calitate care vă va oferi o protecție suficientă.

Sursa: timefornaturalhealthcare.com

Comments

comments

Lasă un răspuns