Mască verde cu spirulină

Masca de față cu spirulină e hrănitoare, menține pielea strălucitoare și proaspătă, e utilă pentru toate tipurile de piele, de la cea predispusă la acnee, la cea uscată.

Masca verde cu spirulină conţine:

1. Spirulină. Este o algă verde bogată în proteine, fier, antioxidanți, magneziu și vitamine B. Are de 26 de ori mai mult calciu decît laptele, fiind considerată hrana cea mai densă în nutrienţi de pe planetă. Antioxidanții ajută la prevenirea îmbătrînirii și a ridurilor.

3. Miere. E liniștitoare și regenerantă pentru piele și poate ajuta la vindecarea arsurilor. Proprietățile antibacteriene naturale o fac deosebit de importantă pentru curățarea pielii. De asemenea, acționează ca un hidratant pentru a menține pielea moale și suplă.

3. Iaurt. Este plin de probiotice sănătoase, hrănitoare pentru piele. Iaurtul conține în mod natural acid lactic, care ajută la exfolierea naturală a celulelor moarte ale pielii, lăsînd pielea proaspătă, sănătoasă. Ajută la diminuarea ridurilor și a îmbătrînirii pielii.IMG_1761

4. Uleiuri esentiale. Unele uleiuri esențiale pot fi prea iritante pentru pielea delicată de pe față, totuși, unele au efecte benefice: geranium, tămîie și lavandă. Aceste uleiuri esenţiale ajută la refacerea şi întinerirea pielii. Spirulina din această mască are o aromă puternică, astfel încît uleiul esențial maschează mirosul neplăcut.

Ingrediente

 – ¾ linguriță pulbere spirulină

 – 1 lingură de miere brută

 – 1 linguriţă de iaurt simplu şi neîndulcit

 – 1 picătură de ulei de tămîie, lavandă, geranium sau patchouli.GGSFM

Într-un bol mic de sticlă se amestecă bine toate ingredientele.

Aplicați generos masca pe față cu vîrful degetelor, evitînd zona delicată a ochilor. Se spală cu apă caldă.

Această rețetă asigură material suficient pentru două aplicații. Păstrați masca în frigider timp de maximum două zile şi lăsați-o să ajungă la temperatura camerei înainte de a o folosi din nou, deoarece mierea se poate întări.

Sursa: naturallivingideas.com

Comments

comments