Factori naturaliOctombriePsihologie

Cum să-ţi faci curaj să te plimbi într-o zi mohorîtă?

Toamna este un anotimp cu zile ploioase, friguroase și întunecoase. Mulți dintre noi nu mai avem chef de plimbări lungi în natură, în parc sau în oraș și tindem să ne refugiem într-un loc cald, care să ne ofere confort.

Iată cîteva motive ca să ieși din casă și cînd plouă sau este frig:

  1. Îți poate îmbunătăți starea de spirit. Mișcarea în natură poate fi o bucurie chiar și într-o zi rece și mohorîtă de toamnă. Dacă avem un cîine știm că el trebuie neapărat să își facă mișcarea, indiferent că plouă, ninge sau este soare. În acest caz, cîinele este motivul perfect să alegem o oră de alergat sau plimbare în ritm alert în natură/parc în locul sportului la sală. O tură afară cu cîinele ne va încărca de energie pozitivă pentru că, se știe, mișcarea și natura, oferă o stare de bine.
  2. Este o oportunitate de a face poze. Dacă sînteți pasionat de fotografie, luați aparatul și ieșiți afară. Niște fotografii cu un parc „cucerit” de ceață, cu frunze căzute pe bănci și pe alei vor fi subiectul unor fotografii misterioase, romantice și artistice.
  3. Te poți motiva prin sport. Într-o zi rece și ploioasă, sînteți copleșiți de o stare de melancolie sau somnolență. Pentru a înlătura această stare este suficient să ne luăm echipamentul de sport și să ieșim la o tură de alergare.
  4. Vezi orașul dintr-o altă perspectivă. Clădirile, străzile, copacii și chiar oamenii sînt altfel.
  5. Poți scăpa de nervii din trafic. Dacă plouă și e frig majoritatea alegem să ne deplasăm cu taxiul, autoturismul personal sau mijloacele de transport în comun. Aceasta înseamnă că orașul este aglomerat și cu blocaje în trafic. Vei fi scutit de nervi și timp pierdut în coloanele de mașini dacă vei merge pe jos.
  6. Poţi scoate la purtare cizmele de cauciuc. Ai ocazia perfectă să încalți acele cizme de cauciuc cu flori, buline sau motive geometrice care stau de prea mult timp ascunse în dulap sau în debara.
  7. Te poți relaxa. O plimbare în ritm alert îți pune sîngele în mișcare și în același timp te relaxează astfel că vei dormi mult mai bine peste noapte.
  8. Poți să te recompensezi cu o băutură caldă. După o ieșire afară în frig sau ploaie propune-ți ca la final să te recompensezi cu o băutură caldă: o ciocolată caldă, un ceai deosebit la o cafenea sau un pahar de vin fiert.

Articolul integral în bunadimineata.ro

Comments

comments

Comentariile sunt închise.