Băutură „light” de o mie de ori mai sănătoasă decît cele din comerţ

Sucurile dietetice sînt băuturi carbogazoase. Cola dietetică este foarte la modă, cu vînzări uriaşe, dar şi riscuri uriaşe pentru sănătate.

În loc de zahăr, aceste băuturi „care nu îngraşă” conţin îndulcitori artificiali ca: aspartam, ciclamat, zaharină și sucraloză. Aceste ingrediente conduc la probleme de sănătate grave, printre care colesterol ridicat, insuficienţă renală şi chiar creștere în greutate.

Ce se întîmplă cînd bei prea mult suc dietetic ?

1. Dureri de cap. De vină este aspartamul, iar frecvenţa migrenelor e în strînsă legătură cu numărul băuturilor dietetice consumate.

2. Reacții alergice. Produsele chimice din sucurile dietetice au fost legate de reacții alergice și exacerbarea alergiilor la persoanele deja predispuse. Se pare că predispun la astm şi o ușoară iritație în jurul ochilor.

3. Atac de cord. Un studiu care s-a întins pe două decenii a constatat că subiecţii care au băut aproximativ o cutie de suc pe zi au prezentat un risc cu 20% mai mare de a suferi un atac de cord sau chiar de deces în urma unui atac de cord.

4. Diabet zaharat de tip 2. Multe studii leagă consumul de sucuri dietetice de diabetul zaharat de tip 2, deoarece prea multe astfel de băuturi scad nivelul de insulină, prin urmare, creşte rezistența la insulină.

5. Obezitate. Sucurile dietetice susţin că sînt sărace în calorii, dar studiile au arătat că un consum de numai două astfel de sucuri pe zi poate creşte dimensiunea taliei cu 500%. De ce? Pentru că îndulcitorii perturbă capacitatea naturală a organismului de a regla aportul caloric al glucidelor.

6. Depresie. Consumul a mai mult de patru cutii de suc dietetic pe zi este legată de un risc cu 30 % mai mare de depresie. Pe de altă parte, patru cești de cafea pe zi oferă efecte protectoare, de scădere a riscului de depresie 10%.

7. Leziuni renale. Cercetătorii de la Harvard au descoperit că un consum de sucuri dietetice pe termen lung duce la o reducere de 30% a funcţiei renale. Studiul a analizat persoanele care au consumat în mod regulat băuturi dietetice timp de peste 20 de ani.

8. Anxietate. Stresul şi anxietatea sînt agravate atunci cînd se consumă cofeină, ingredient prezent în multe sucuri dietetice. Cofeina este un stimulent, care dă dependență, activează hormonii de stres.

9. Sindrom metabolic. Conform unui alt studiu, numai un suc dietetic pe zi poate provoca ravagii în metabolismul unei persoane, provocînd sindromul metabolic. Crește colesterolul şi expune riscului de boli cardiovasculare.

Vrei să-ţi faci o băutură dietetică acasă? Iată o reţetă sănătoasă:

Ingrediente:

  • o jumătate ceașcă flori de hibiscus
  • trei sferturi ceașcă de nucă de cocos
  • un sfert ceașcă rădăcină de ghimbir
  • suc proaspăt de la o jumătate de lămîie
  • un vîrf de cuțit de sare

Pune o cană de apă filtrată într-o cratiță mică. Adu lichidul la fierbere, amestecînd pînă cînd zahărul se dizolvă, strecoară într-un borcan de sticlă, adaugă florile și ghimbirul. Se amestecă 3 linguri din siropul rezultat cu 8 uncii de apă carbogazoasă. Se păstrează la frigider.

Sursa: blogs.naturalnews.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *