Reţetă de chefir din nucă de cocos

Chefirul este o băutură fermentată din lapte, cu origini în Munții Caucaz. În mod tradițional se obţine prin amestecarea grăunțele de chefir cu lapte de vacă, capră sau oaie.

Chefirul este o sursă bogată de vitamine, minerale şi probiotice, toate oferind multiple beneficii pentru sănătate.

Boabele de chefir sînt culturi vii de bacterii benefice și drojdii, care fermentează laptele. Ceea ce este interesant este că niciodată nu se opresc din creștere și pot fi reutilizate pentru o perioadă nedeterminată.

Dar există şi chefir fără boabe de chefir. Se prepară din capsule de probiotice. Acest lucru vă permite nu numai să alegeți tulpinile probiotice preferate, dar poate fi şi o alternativă mai sigură la boabele de chefir primite cadou.

Veți avea nevoie de un borcan de sticlă, spălat bine în apă caldă cu săpun şi clătit cu apă fiartă. Toate materialele care vin în contact cu ingredientele trebuie să fie sterilizate cu apă clocotită, pentru a nu dezvolta bacterii rele. Chefirul se prepară în 10 minute, dar sînt necesare 24-30 de ore pentru fermentare.

Ingrediente

3 nuci de cocos

1 – 2 capsule de probiotice

1 lingură de ghimbir proaspăt ras fin

Se deschid nucile de cocos şi se colectează apa de nucă de cocos într-un borcan. Se desfac capsulele probiotice și se toarnă conținutul în apa de nucă de cocos, apoi se adaugă ghimbirul. Folosind o lingură nemetalică, se agită amestecul. Se acoperă vasul cu o bucată de tifon şi se leagă cu o bandă de cauciuc. Se pune vasul în cămară timp de 24 pînă la 48 de ore pentru a permite amestecului să fermenteze. Chefirul va fi gata atunci cînd apa are aspect alb tulbure. Chefirul ar trebui să aibă gust acru. Dacă e încă dulce, puneți-l înapoi în cămară să mai fermeneteze. 642x361-Is_Coconut_Kefir_the_New_Superfood-4

Sfat: Este foarte important să se folosească apă de nucă de cocos proaspătă din nuci de cocos tinere. Apa de nucă de cocos cumparată de la magazin nu va funcționa, deoarece produsul este pasteurizat. Utilizați ghimbir proaspăt, pentru a beneficia de toate proprietăţile acestui ingredient natural.

Probioticele joacă un rol esențial în păstrarea întregului corp sănătos. Dar capsulele trebuie cupărate de la un magazin de încredere şi să aibă cel puțin 50 de miliarde de unități formatoare de colonii. Suplimentul trebuie să conțină diferite tulpini de probiotice (dar obligatoriu Lactobacillus și Bifidobacteria), pentru că o mare diversitate, de obicei, duce la o sănătate mai bună. Suplimentul trebuie să provină de la un brand care nu foloseşte organisme modificate genetic.

Nuca de cocos previne supraalimentarea, deoarece conține trigliceride cu lanț mediu, care, atunci cînd sînt digerate, vă ajută să vă simțiți mai plin. Nuca de cocos conţine grăsimi sănătoase, care pot contribui la creșterea nivelului de colesterol bun și reducerea celui rău (LDL). Nuca de cocos ucide bacteriile. Jumătate din acizii graşi benefici care se găsesc în nuca de cocos sînt compuşi ai acidului lauric. Atunci cînd e digerat, acest acid se transformă în monolaurină, care ajută în lupta împotriva microbilor, cum ar fi Staphylococcus aureus şi Candida albicans.

Ghimbirul este unul dintre cele mai populare ingrediente culinare din întreaga lume, de peste 2000 de ani. Conţine antioxidanți cu efecte antimicrobiene și proprietăți antiinflamatorii.

Sursa: recipes.mercola.com

Comments

comments

5 comentarii la „Reţetă de chefir din nucă de cocos

Lasă un răspuns