BoliCancerRemediiTerapii alternativeUtile

Ce este controversatul ceai Essiac?

Ceaiul Essiac a fost obiectul a numeroase discuţii în ceea ce privește efectele sale asupra cancerului: stimulează sistemul imunitar, reduce activitatea radicalilor liberi, elimină inflamația, previne creșterea tumorală, reduce mutația celulară, detoxifiază organismul și ameliorează afecțiunile pulmonare.

Efectele secundare includ greață, vărsături, dureri de cap, urinare frecventă, iritații ale pielii, dureri musculare, slăbiciune și alte reacții alergice. Înainte de a lua ceaiul Essiac, este important să vă asigurați că nu sînteți alergic la niciuna dintre cele patru componente primare.

Originile ceaiului Essiac se întind pe mii de ani în urmă în populațiile indigene din Canada, dar a fost folosit pentru prima dată în anii 1920 de o asistentă medicală numită Rene Caisse (numele ceaiului este numele asistentei scris scris invers), care l-a administrat multor pacienți cu cancer, cu rezultate foarte promițătoare. Medicii nu vor să recunoască virtuţile acestui ceai, în ciuda sutelor de rapoarte pozitive. Ei ezită să numească ceaiul Essiac un tratament pentru cancer, dar recunosc că există şi efecte pozitive împotriva creșterii tumorale, reproducerii celulelor canceroase, a stresului oxidativ și a inflamației țesuturilor, în timp ce acest ceai abordează și anumite simptome secundare de cancer care pot exacerba sau accelera afecțiunea. renee-caisse

Ceaiul Essiac are 4 componente de bază, care contribuie cu diferite beneficii asupra sănătății și ingrediente active, cum ar fi flavone, tanini și antracinone, precum și polizaharide care stimulează sistemul imunitar.

În tratamentul și prevenirea cancerului, ceaiul essiac este deosebit de eficient atunci cînd cancerul este descoperit devreme, deși poate fi şi un remediu de susținere, dacă cancerul a progresat deja. Fiecare dintre ingrediente furnizează nutrienți și beneficii diferite, care atacă sinergic celulele canceroase și consolidează apărarea organismului.

Rumex_acetosella_vc64_Ilkley_PShannonMăcriş mărunt. Această plantă (Rumex acetosella) este o sursă bogată de beta-caroten, vitamina A, vitamina C și alte carotenoide. De fapt, este apreciată drept una dintre cele mai bogate plante în antioxidanţi. S-a descoperit că măcrişul mărunt are efecte antiproliferative asupra celulelor canceroase, ceea ce înseamnă că poate împiedica replicarea și metastazarea creșterilor canceroase. În plus, este cunoscut ca un purificator al sîngelui, curățind infecțiile. Rene Caisse a susținut că acest ingredient a fost cel mai puternic element de combatere a cancerului din ceaiul essiac.
Rădăcină de brusture. Conţine antrachinonă, o substanţă care încetineşte creşterea tumorii şi previne mutaţia celulară, ceea ce ar duce la cancer. De fapt, antrachinona se găsește într-o serie de medicamente pentru cancer, datorită efectelor sale puternice antimutagene. Alte studii au constatat că extractul de rădăcină de brusture are efecte apoptotice asupra celulelor canceroase, ceea ce înseamnă că stimulează moartea celulară în celulele maligne, fără a afecta celulele sănătoase din jurul acestora.
Rădăcină de rubarbăr indian. Deși nu este ingredient anticanceros la fel de puternic ca primele două, rădăcina de rubarbăr indian are calități antiinflamatorii și poate proteja funcția pulmonară, în special la persoanele care suferă sau prezintă risc de cancer pulmonar, precum și la cele care primesc radioterapie pentru anumite tipuri de cancer.
Ulm roşu (scoarță interioară). Acest ingredient conține steroli vegetali, tanini și acizi grași esențiali care pot reduce inflamația, precum și mucilagii și oxalat de calciu, care ajută la detoxifiere. În combinație cu celelalte elemente ale ceaiului Essiac, ulmul roşu protejează sănătatea organelor de efectele tratamentelor pentru cancer, în timp ce susține sistemul imunitar.

Alte beneficii

Inflamație. Poate ajuta persoanele care suferă de artrită, dureri de cap, gută, boli de inimă, afecțiuni ale articulațiilor, dureri musculare, hemoroizi și alergii.images
Digestie. Elimină simptomele de constipație și balonare. Poate accelera procesul digestiv și elimină bacteriile dăunătoare care şi-au stabilit reședința în intestin.
Metabolism. Acest amestec unic de plante medicinale are un efect stimulant asupra organismului, avînd ca rezultat o mai bună funcționare metabolică și chiar arderea pasivă a grăsimilor, ceea ce este benefic pentru producția de hormoni și enzime, precum și în eforturile de reducere a greutății.
Sistem imunitar. Studiile au arătat că efectele antioxidante combinate ale ingredientelor ceaiului Essiac sînt mai mari decît cele ale ceaiului verde, ceea ce înseamnă că aceste plante pot da un impuls major sistemului imunitar. În afara prevenirii cancerului, poate stimula producția de celule albe din sînge și poate apăra împotriva infecțiilor bacteriene și virale.
Probleme respiratorii. Acest ceai poate calma infecțiile respiratorii și elimină flegma și mucusul. Aceste proprietăți expectorante pot accelera vindecarea și reducerea inflamației în tractul respirator.

Efecte secundare

Aceste efecte secundare negative se datorează în principal ingredientelor active din rădăcină de brusture și măcriş mărunt sau dacă utilizatorii sînt alergici la ingredientele pe bază de plante. Rădăcina de brusture este o substanță diuretică, care poate ajuta la detoxifierea organismului, dar poate duce și la deshidratare. În cantități mari, ceaiul poate provoca diaree, greață și stomac deranjat.
Toate cele patru plante incluse frecvent în ceaiul Essiac sînt potențiali alergeni, în special rădăcina de brusture. Cele mai multe dintre efectele secundare în cazul unei reacții alergice sînt iritarea pielii, tulburarea ușoară a stomacului și umflarea limbii, a buzelor și a glandelor.

Sursa: organicfacts.net

Comments

comments

Comentariile sunt închise.