8 beneficii ale ceaiului de măceşe

Ceaiul de măceşe este făcut din fructe zdrobite şi uscate.Măceşele au multe utilizări, atît în arta culinară, cît şi în medicină alternativă, dar ceaiul de măceşe uscate este un remediu foarte popular. Beneficiile pentru sănătate se datorează bogăţiei de fitochimicale: vitamina C, flavonoide, carotenoide, polifenoli, catechine.
1. Efectele cardiovasculare. Studiile au arătat că leucoantocianinele și compușii polifenolici din ceaiul de măceşe pot reduce riscul de boli de inimă. Acest ceai este bogat şi în licopen, care a fost direct legat de scăderea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare, datorită nivelurilor ridicate de antioxidanți prezenți în aceste fructe.
2. Cancer. Mulți dintre antioxidanții din ceaiul de măceşe sînt lăudați pentru proprietăţile lor anti-cancer, deoarece sînt capabili să caute și să neutralizeze radicalii liberi înainte de a cauza stres oxidativ, făcînd astfel mai dificilă multiplicarea celulelor canceroase.
3. Proprietăți anti-inflamatorii. Studiile efectuate asupra artritei reumatoide și osteoartritei au arătat că ceaiul de măceşe poate îmbunătăți în mod semnificativ mobilitatea și poate reduce inflamația, îmbunătățind calitatea vieții și scăzînd stresul oxidativ în țesuturile inflamate. index
4. Digestie. Este util pentru digestie, deoarece proprietățile antiinflamatorii pot calma țesuturile în intestin, în timp ce reglează mișcările acestuia și asigură o absorbție adecvată a nutrienților.
5. Detoxifiere. Ceaiul de măceşe este cunoscut pentru proprietăți laxative cît și diuretice, care pot ajuta organismul să elimine toxinele și sărurile nedorite într-un mod eficient. Dacă vă confruntați cu constipație, metabolism scăzut sau cu un sistem imunitar slăbit, poate fi o idee bună să spălați toxinele și să reduceți încărcătura rinichilor și a ficatului. Acest ceai vă poate ajuta făcînd digestia mai rapidă și urinarea mai frecventă.
6. Analgezic. O parte dintre carotenoizii și flavonoidele găsite în ceaiul de măceşe au proprietăți analgezice, ceea ce face ca acest ceai să fie un remediu pentru durere. Indiferent dacă este durere cronică a artritei sau durere acută de leziuni sau entorse, proprietățile antiinflamatorii și analgezice pot funcționa foarte rapid.
7. Pielea. Mulți oameni beau ceai de măceşe pentru a îmbunătăți aspectul pielii, deoarece acest amestec de plante este cunoscut a fi astringent natural, oferind în același timp antioxidanți puternici pentru zonele de piele care au nevoie cel mai mult. Acest lucru poate ajuta la reducerea ridurilor, vindecarea rapidă a pielii iritate sau uscate și prevenirea infecțiilor și inflamațiilor, cum ar fi psoriazis, eczeme și acnee. rosehip-powder
8. Sistem imunitar. Acest fruct este bogat în vitamina C, importantă pentru un sistem imunitar mai bun. Crește numărul de celule albe din sînge și stimulează creșterea, mai ales dacă vă recuperați după un accident, boală sau operaţie.

Cum se prepară?

Majoritatea oamenilor preferă bucheţelele de măceşe uscate, deoarece necesită mai puțină pregătire, dar cei care doresc un ceai mai puternic, care eliberează mai multe substanțe nutritive și antioxidanți, adesea aleg să taie și să zdrobească fructele. Dacă urmați această metodă, va trebui să măcinaţi fructele uscate într-o rîşniţă de condimente sau în blender și apoi să treceţi materialul rezultat printr-o sită, pentru a elimina perii fructelor. În acest moment, puteți să vă preparați ceaiul fructat cu pulberea rezultată. Deoarece acest ceai poate fi puternic la gust, se poate adăuga extract de ştevie (îndulcitor natural).

Ingrediente:
4 lingurițe de măceşe uscate (întregi sau zdrobite/tăiate/cernute)
4 ceşti de apă (filtrată)
4-5 frunze de mentă sau mentă creaţă
Aduceți lent amestecul pînă la fierbere, apoi fierbeţi 5 minute. La urmă, se adaugă frunzele de mentă sau ştevie dulce.dry-rosehips6

Efecte adverse

Mulţi oameni reclamă efecte secundare ale ceaiului de măceşe: probleme gastrointestinale (diaree, crampe, greață, constipaţie, vărsături, balonare), probleme de somn (greutate la adormire, slăbiciune peste zi). Aceste efecte adverse se întîlnesc la un consum exagerat de ceai de măceşe.
Reacțiile alergice pot include umflarea buzelor, a limbii și a gîtului și ar trebui luate în serios.
Unii dintre compușii activi din ceaiul de măceşe pot exacerba hemoragiile, deoarece pot încetini coagularea sîngelui, astfel că acest ceai nu este recomandat persoanelor cu tulburări de sîngerare.
Studiile au arătat că nivelurile ridicate de vitamină C pot crește riscul de a dezvolta pietre la rinichi. Acest ceai nu este recomandat femeilor însărcinate, în special celor din primul şi al doilea trimestru.
Sursa: organicfacts.net

Comments

comments

1.010 comentarii la „8 beneficii ale ceaiului de măceşe

Lasă un răspuns