Sănătatea familieiUtile

14 diferenţe între femei şi bărbaţi

Femei şi bărbaţi, cu toţii aparţinem aceleiaşi specii. Organismele noastre sunt asemănătoare, dar nu identice nici structural, nici fiziologic, nici ca performanţe. Iată cîteva diferenţe:

1. Depozite de grăsime. Bărbații acumulează mai multă grăsime în jurul gîtului, femeile pe fese și coapse. Femeile au de obicei mai multe procente de grăsime corporală decît bărbații.

2. Vederea. Femeile pot vedea mai bine noaptea, au o memorie vizuală mai bună și ochii lor pot vedea mai mult din spectrul roșu decît bărbații. De asemenea, femeile clipesc mai des decît bărbații, dar bărbații sînt de aproximativ zece ori mai predispuși decît femeile să fie daltonişti.

3. Volum. Barbatii sînt, de obicei, mai mari. Ei sînt, în medie, cu aproximativ 10% mai masivi decît femeile. Această diferență persistă de la naștere, deoarece sugarii băieți tind să fie mai grei.

4. Putere. Bărbații sînt de obicei mai puternici. Se estimează că bărbații au cu aproximativ 30% mai multă putere în partea superioară corpului decît femeile. De asemenea, s-a estimat că numai una din 20 de femei este la fel de puternică ca un bărbat mediu.

5. Maturizare. Fetele se maturizează mai repede. De obicei, fetele ating pubertatea cu 2 ani mai devreme decît băieții, cel mai probabil datorită faptului că femeile au o perioadă de fertilitate mult mai scurtă decît bărbații.

fit torso of man and woman measuring waist

6. Predispoziţie la boli. Bărbaţii sînt mult mai predispuşi la boli decît femeile. Se consideră că femeile au o imunitate mai bună, datorită faptului că glandele suprarenale produc mai mulţi corticosteroizi decît bărbații. Singurele aboli care afectează mai multe femei decît bărbaţi sînt cancerul de sîn, tulburările de reproducere feminine şi tumorile benigne. În rest, orice altă boală, inclusiv cancerul și bolile cardiace, se dezvoltă mai frecvent la bărbaţi.

7. Speranţă de viaţă. Femeile trăiesc mai mult. În SUA, femeile trăiesc cu 5 ani mai mult decît bărbații, ceea ce înseamnă că bărbații suferă o rată mai mare a mortalității pe tot parcursul vieții decît femeile. În general, femeile au o durată medie de viaţă mai mare.

8. Mărimea organelor. Organele vitale diferă în dimensiune și eficiență. Bărbații au inimi și plămîni mai mari decît femeile, dar femeile au ficat, stomac, glande tiroide și rinichi mai mari decît bărbații. Femeile au tensiune arterială mai mică, în medie, și bătăi cardiace mai rapide.

9. Fertilitate. Fertilitatea masculină durează mai mult. Există mulți bărbați care se pot reproduce şi la 70 de ani, în timp ce fertilitatea feminină începe să scadă după 35 de ani.male-and-female-hands

10. Degete. Degetele sînt diferite. De obicei, degetul arătător al unei femei este mai lung decît degetul inelar, dar la bărbați este invers.

11. Pilozitate. Bărbații sînt mai păroşi. După pubertate, bărbații încep să dezvolte păr pe tot corpul, inclusiv brațe, față, piept, spate, picioare și chiar urechi.

12. Arderea caloriilor. Bărbaţii ard calorii mai rapid decît femeile. Acest lucru se datorează cel mai probabil faptului că bărbații au în general mai mulţi mușchi, care consumă mai multe calorii pe parcursul zilei.

13. Oase. Femeile au tendința de a avea șolduri mai largi, bărbia mai mică și un trunchi mai lung în raport cu picioarele, cel mai probabil datorită faptului că femeile trebuie să aibă mai mult spațiu pentru a găzdui un copil în uter.

14. Zone erogene. Femeile au mai multe zone erogene decît bărbații. Corpul feminin este susceptibil la o stimulare sexuală mult mai mare datorită zonelor erogene mai multe şi mai mari de pe corp.

Sursa: naturalnewsblogs.com

Comments

comments

Comentariile sunt închise.