BoliCancerTerapii alternative

Ciuperca lui Dumnezeu, leac în cancer

Se numeşte Agaricus Blazei Murill şi este o ciupercă comestibilă originară din Brazilia. Utilizată în terapia cancerului, diabetului, tumorilor, colesterolului şi al osteoporozei, ciuperca a ajutat mulţi pacienţi să învingă boli grave şi să cîştige în sănătate.

Din acest motiv, a fost supranumită Ciuperca lui Dumnezeu. Medicii japonezi o numesc Kawariharatake. Se găseşte în farmaciile naturiste, sub formă de pulbere. Costă mult, dar şi efectele sînt pe măsură.

O ciupercă pentru preşedinţi

La începutul anilor 1970, doi cercetători americani de la Universitatea de Stat din Pensylvania, vizitînd Brazilia, au descoperit că, în zona Piedade, populaţia era nu numai extrem de sănătoasă, dar şi longevivă, numărul celor care depăşeau vîrsta de 100 de ani fiind neobişnuit de mare. Aceşti oameni se hrăneau în principal cu ciuperca Agaricus Blazei Murill, cunoscută local sub denumirea de unde este cunoscuta sub numele de Cogmelo de Dios sau ciuperca zeilor. După mai multe studii ştiinţifice care demonstrau efectul ciupercii asupra tensiunii arteriale şi cancerului, Agaricus Blazei Murill a ajuns să fie utilizată în clinici. Printre pacienţii care au beneficiat de efectele ei terapeutice, s-a numărat şi preşedintele american Ronald Reagan care a folosit ciuperca după operaţia de cancer de piele.

Proprietăţi

Ciuperca Agaricus Blazei Murill conţine 120 de elemente, fiind bogată în proteine, vitamine şi minerale. De asemenea, conţine şase tipuri de steroizi (cerebusterol şi ergosterol) care ajută la oprirea creşterii numărului de celule canceroase.

 • La testul HeLa (oprirea multiplicării celulelor), pentru care s-a folosit un ţesut afectat de cancer uterin, o cantitate foarte mică de steroizi (10-30 ppm) a oprit celulele canceroase să se multiplice.
 • Diminuează efectele secundare ale chimioterapiei şi radioterapiei, determinînd o creştere considerabilă a imunităţii organismului. Prin urmare, sînt eliminate stările de vomă, lipsa poftei de mîncare, oboseala, lipsa de energie şi, ce este mai important, terapiile, sub influenţa ciupercii minune, devin mai eficiente de 3 pînă la 7 ori. Rezultatele sînt înregistrate de către Asociaţia Japoneză de Cancer şi Asociaţia Farmaceutică Japoneză. Aceste instituţii au constatat încă de la primele studii, din 1994, că Agaricus Blazei Murill sporeşte imunitatea şi, spre deosebire de alte ciuperci terapeutice, efectul anti-tumoră este de 100%.
 • Testele de la Facultatea de Medicină a Universităţii Tokyo şi alte centre de cercetare din Japonia, au arătat că rata involuţiei complete a cancerului este de 90% în cazul Ciupercii lui Dumnezeu, performanţă neatinsă de nicio altă ciupercă folosită în terapii. Prin conţinutul de beta-glucan, ciuperca ajută la inhibarea celulelor canceroase şi fortifică organismul. Prelungeşte astfel viaţa, celulele maligne fiind stopate din evoluţie. Mai mult, are rol profilactic, prevenind apariţia cancerului.
 • Polizaharidele şi acidul ribonucleic complex stimulează producţia de insulină prin vitalizarea funcţiei pancreasului datorită aportului de aminoacizi şi zinc. Astfel ciuperca este de ajutor în tratamentul diabetului.
 • Acizii graşi nesaturaţi, grăsimile şi mineralele din conţinutul ciupercii, reglează tonusul vascular şi presiunea sangvină, inhibă vasoconstricţia, protejează vasele sangvine, previne ateroscleroza, are efect diuretic.
 • Stimulează producţia osoasă prin ergosterol, motive pentru care e considerată un remediu excelent în osteoporoză.
 • Contribuie la sporirea imunităţii, tratînd alergiile cutanate. reglează secreţia tiroidiană şi a gonadelor.
 • Mai e cunoscută ca o ciupercă utilă în bolile reumatismale cronice. Beta-D-glucan stimulează producţia de interferon propriu, de aceea ciuperca are rol protector împotriva virusului hepatic.
 • Prin vitamina B12, acid folic, fier, cupru, cobalt, triptofan, ciuperca stimulează producţia de globule roşii.
 • S-a mai constatat că este un puternic detoxifiant, favorizează absorbţia intestinală, stimulează transmisia nervoasă şi activitatea sistemului nervos central, reglează contracţia musculară, ajută regenerarea capilară şi epitelială.
 • Cazurile în care Ciuperca lui Dumnezeu şi-a dovedit cu prisosinţă calităţile curative sînt: cancerul de sîn, de colon, de ficat, plămîni, pancreas, iar în faze foarte avansate, readuce pofta de mîncare, buna dispoziţie şi ameliorează durerile pînă cînd bolnavul nu mai are nevoie de morfină.

În forma comercializată, denumită Bio-Active MC, reprezintă un supliment alimentar care poate fi luat în paralel cu alte tratamente. Nu are contraindicaţii, doar un uşor efect laxativ şi gust sălciu, considerat neplăcut de către unele persoane. Produsul este avizat de către Institutul de Bioresurse Umane din România. Produsul numit Bio-Active MC se prezintă sub formă de plicuri cu pulbere, conţinînd 100% extract de Agaricus Blazei Murill. Fiecare doză are 3 grame. Fiind un supliment nutritiv, nu există o doza fixă de administrare. Se recomandă totuşi 1-2 doze zilnic, în funcţie de starea de sănătate a fiecărei persoane. De exemplu, 1-2 doze pentru ridicarea imunităţii, 3 doze pentru afecţiuni grave. Şi de la prima doză apar efecte. Dacă sîntem răciţi, după două ore vom observa că nu ne mai curge nasul sau nu ne mai doare capul. Persoanele care suferă de eczeme, puncte dureroase, somnolenţă sînt primele care vor constata îmbunătăţiri după primele 2-3 zile. Se dizolvă conţinutul plicului într-un pahar cu apă şi se bea cu înghiţituri mici.

Atenţie! Bolnavilor alergici la ciuperci nu li se recomandă tratamentul cu această ciupercă. Acest supliment nu trebuie să înlocuiască tratamentul prescris de medic.

Formula sănătăţii

Ciuperca Agaricus Blazei Murill are calităţi nutritive şi terapeutice care o situează deasupra altor ciuperci:

 • – cel mai mare nivel de proteine (46,2%, faţă de media de 43%)
 • – cel mai înalt nivel de carbohidraţi non-fibroşi (38%)
 • – conţine mai mult acid glutamic monosolium glutamat decît alte ciuperci Agaricus de pe piaţă.
 • – conţine (la 100 grame): 359Kcal, 10,5 g proteine, 0,5 g grăsimi, 68,1 g carbohidraţi.

 

Articolul integral în monitorulexpres.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns